Lean i Florø Rør

Forandringer i hverdagen – til det bedre

Etter kort tid med Lean opplever medarbeidere og ledere i Florø Rør forandringer i hverdagen. Effekten av av å involvere alle medarbeiderne i prosessen har gjort at endringen skjer på alle nivå, fra lærling, fagarbeidere, administrasjon og ledelse.

Med over 20 ansatte er Florø Rør en av de største aktørene på sitt felt i regionen, og de er stadig i vekst og på jakt etter flere folk. Florø Rør leverer sine tjeneste i prosjekter og som rene service-jobber. Ringer du til Florø rør får du hjelp med stort og smått.

Gjennom Lean har de fått fokus på prosessene innen prosjekt og Service og de har fått øynene opp for noe av potensialet i Lean.

 

Fra venstre: Christian Hammerseth (serviceansvarlig), Robert Ellingsund (daglig leder), Therese Vårdal (økonomiansvarlig) og Thomas Thunes (prosjektansvarlig). 

 

Therese Vårdal, økonomileder

Vi har fått mye mer kontroll og oversikt over aktivitetene og økonomien i prosjektene. Vi er mye mer oppdatert, og en enkel ting som at timene nå blir ført til riktig tid gir oss oversikt og ro til å ta raskere og bedre beslutninger..

 

Christian Hammerseth, serviceleder

Vi har i det daglige en veldig god oversikt over hva som kan forbedres, og ikke minst hvilke forbedringer vi har innført. Vi har gjort store forbedringer på kort tid, som bla dokumentasjon på ferdige serviceoppdrag. Her har vi blitt gode på kort tid. I tillegg har vi fått på flass en del felles drivere som gjør at veien vi går er synlig for alle; Felles suksesskriterier (6 om dagen) er utarbeidet og  Tavler og visuell målstyring. Det er kjekt å se at mange tar ansvar og føler eierskap – noe som helt nødvendig for å skape resultater. Mine forventninger er at vi skal bli enda bedre.

 

Robert Ellingsund, daglig leder

Vi har hatt en veldig positiv opplevelse ved innføring av Lean i Florø Rør. Vi ser og at dette er bare starten og har store forventninger om å bli enda bedre framover.

11. januar 2019