Tar ansvar for helheten!

Vi spurte Raymond Tuv om hvilke tanker han gjør seg ved starten av et Lean prosjekt i Vestafjell AS;

«Som ny leder i Vestafjell AS har det vært viktig å identifisere hvor i selskapet de største mulighetene ligger for å skape et forutsigbart, og økonomisk lønnsomt Vestafjell AS.”

 

Utfordring

“Lean og Lean Construction er kjent for bygg og anleggsbransjen, og ofte en standard forventning fra våre kunder og samarbeidspartnere. Vi har erfart at verdien av Lean i et byggeprosjekt, dessverre ikke alltid er positivt”.

 

Mål om å være en sentral aktør og premissgiver

Raymond forteller videre; “Med bakgrunn i egne erfaringer og forventninger i fra våre omgivelser ønsker vi i fremtiden å bli mer premissgiver i utvikling av planverk og foredling av erfaringer i det enkelte prosjekt. Vi ser frem til å jobbe videre med Lean Team Norge på veien mot det som skal bli en av Vestlandets mest attraktive entreprenørselskaper blant kunder, leverandører og samarbeidspartnere.”

 

Hva skal til for at dere skal komme i posisjon for å bli en slik sentral aktør?

Endring og endringstrykk

“Planverk og vår evne til å dele erfaringer internt, med våre kunder og samarbeidspartnere ser jeg på som noe av det viktigste Vestafjell AS skal fokusere på inn i 2021. Vi har nå engasjert Lean Team Norge v/Arild Paulsen som driver av vårt endringsinitiativ, og har store forventninger til effekten dette skal gi på kort og lang sikt.”

Gjennom to hele dager og i et godt COVID-regime har Arild delt av sin kunnskap, og systematisk ledet oss godt gjennom pensum som til slutt endte opp med eksamen og kompetansebevis, Lean Construction «Gult Belte». Som Arild sier må vi «trykke» på for å skape varig endring for å oppnå de mål vi setter oss» avslutter Raymond Tuv.

 

21. desember 2020